Många olika sorters fordon förekommer inom motorsport, och bor du på en gård har du goda förutsättningar att kunna lagra dina fordon på ett tillgängligt och enkelt sätt. Du kanske har en motorcykel eller en bil avsedd för folkrace eller dragracing. Med hjälp av bra maskiner kan du enkelt transportera och ställa undan dina motorsportfordon när de inte används.

Hos Blinto hittar du dagliga auktioner med ett stort antal maskiner, verktyg och fordon. Här kan du köpa traktorer till konkurrenskraftiga priser. Med en kraftfull traktor från Blinto kan du snabbt och enkelt transportera dina tunga motorsportfordon till rätt plats. Blinto grundades 2018 för att erbjuda cirkulära möjligheter för folk att köpa och sälja begagnade nyttofordon och maskiner.

Investering i motorsportfordon

Som motorsportentusiast har du kanske köpt ett modernt och nytt fordon för att kunna utöva ditt sportintresse. Du har ett stort utbud av motorsportfordon att välja mellan, och kan köpa en modell som har lång varaktighet. Kanske du har valt att satsa på ett fordon med hög bränsleeffektivitet för att få ner kostnaderna för ditt intresse. Säkerheten är också en mycket viktig faktor inom motorsport, då det annars finns risk för allvarliga personskador.

Förvara ditt fordon rätt

När du har investerat en större summa pengar i ett motorsportfordon vill du säkert se till så att det inte blir skadat av väder och vind. Då kan du behöva transportera det till ett skyddat och inhägnat område på tomten, gärna med lås och bevakning så att fordonet inte blir stulet. Om du ska förvara din motorcykel över vintern är det viktigt att se till så att den står skyddat och inte utsätts för kyla. Ett varmförråd eller varmgarage är mest lämpat för uppgiften, på så sätt undviker du att utsätta motorcykeln för stora temperatursvängningar.

Innan du stuvar undan din motorcykel i förrådet är det bra att låta den genomgå service, där du tvättar den ordentligt först. Om motorcykeln utsätts för större temperaturskillnader kan du mötas av rostbildningar på cykeln när du hämtar ut den på våren. När motorcykeln genomgår service brukar man byta motorolja och filter. Andra enklare kontroller görs också. Det är viktigt att ha rätt glykolblandning i motorcykeln, annars finns det risk att kylarvätskan fryser vid minusgrader. Tänk även på att förvara batterierna rätt för att spara pengar.

Divi