Det finns en hel del att förbereda inför en motorsporttävling. Om man ska vara med och tävla måste man se till att bilen är i ordning, att man har rätt skyddsutrustning och att licenser med mera är ordnat. Dessutom kan det vara bra att ha med sig lite extra verktyg med mera. Även om man inte tävlar i de största tävlingarna kan det vara retfullt att ha åkt en lång sträcka för att sedan inte kunna delta. Dessutom är det ofta så att mackar eller bilbutiker inte ligger precis bredvid tävlingsplatsen och det är inte alltid man kan låna saker av medtävlande. Men vad är bra att ha i sin packning?

Verktyg

En verktygslåda hör hemma i packningen, det kan man inte bortse från. Man bör se till att de verktyg man använder mest finns med i den och det skadar inte att ha en skruvmejsel extra.

Reservdäck

När man tävlar i motorsport kan det mesta hända. Ett reservdäck är alltså på sin plats. Om man ska tävla i till exempel formel 1 eller olika terrängtävlingar kan man rentav behöva flera däck och de bör vara monterade på fälg.

Divi