Det rapporteras flera gånger varje år om att Polisen upptäckt olagliga tävlingar i dragracing. Det kanske inte är så konstigt. Det här är nämligen en tävlingsform som är mycket enkel att anordna och dessutom är det många som tycker att det är extremt roligt att delta i den. Ett lopp är några sekunder långt men det betyder inte att det är kort. Ofta sträcker sig loppet över några hundra meter, men bilarna är otroligt snabba.

Hur går ett lopp till?

Ett lopp i en organiserad tävling går till som så att två tävlande bilar ställer upp jämsides vid en startlinje. Därefter ges en startsignal och bilarna kör iväg. Det gäller att accelerera snabbt. Den bil som kommer först över mållinjen är den som vinner. Ofta har bilarna en slags fallskärm som man fäller ut när mållinjen korsas. Det beror helt enkelt på att farten är så pass hög att det blir svårt att bromsa ner med en vanlig broms.

Olaglig tävling

Ofta förekommer det olagliga tävlingar i dragracing. Det här är farligt både för de tävlande och för andra. Tävlingarna kan äga rum på skogsvägar, vid trafikljus och på många andra ställen.

Divi