Har du funderat på att börja med motorsport? Härligt! Då är det här texten för dig. Motorsport är en mycket adrenalinfull sport som kommer få dig att känna att du verkligen lever på riktigt. Om du inte känner någon som är aktiv inom sporten så är det absolut lättaste sättet att komma igång genom att vända sig till en förening. Det finns även organisationer som kan erbjuda olika träningstillfällen som du har möjlighet att delta i. I majoriteten av alla kommuner som finns i Sverige så kommer du att hitta ett flertal att välja mellan. Skulle det vara så att du befinner dig i just en av dessa kommuner som inte har en förening så kan du driva på frågan!

Vad krävs för att få börja?

När det kommer till extreme sporter, t.ex. som just många motorsporter är, så finns det vissa regler och krav på dess utövare. Det är t.ex. inte helt ovanligt att du måste ha uppnått en viss ålder för att få utöva den motorsport eller föra fram det fordon som du är intresserad av. I samband med att du tittar runt på de olika sporter som erbjuds så kan du då ha detta i åtanke.

Fördelen med att starta med motocross eller enduro är att du kan vara riktigt ung. Du behöver inte ha något körkort sedan innan och det enda som krävs är att du genomgår några prover för att visa att du faktiskt kan hantera och köra på rätt sätt. Skulle det däremot vara så att det är bilrally som du är intresserad av gäller annat. Du behöver först se till att du har körkort och därefter att du får en licens som rallyförare. Du kan köpa dig en begagnad bil från Riddermark Bil och börja övningsköra direkt!

Licens

För att du ska kunna ta licens som rallyförare så krävs det att du är minst 16 år gammal. Precis som med det vanliga körkortet måste du här göra prov för att bevisa att du, både i praktik och teori, förstår vad det innebär att vara rallyförare. Motorsport är en mycket riskabel aktivitet och det är just av denna orsak som ett specialkörkort krävs.

Licensen kommer med otroligt många fler fördelar än att du “bara” får köra olika motorsporter. I din licens är det inte ovanligt att det även ingår en försäkring. Med denna riskfyllda sport är det viktigt att du ser till att du är skyddad. Skador kan lätt uppstå. Det gäller inte bara under tiden som du tränar, utan även när du är en avancerad förare kan skador inträffa. Beroende på vilken licens det är som du har kan du vara försäkrad upp i många år. Den är alltså värd att satsa hårt på!

Divi