När man ska tävla i motorsport finns det en hel del att tänka på. För det första behöver man en bil att köra i. Om man inte har provat på motorsport innan kan det kännas onödigt att köpa en bil utan att veta om man egentligen vill fortsätta köra. Många gånger kan det vara klokt att kontakta en klubb som håller på med den motorsport man är intresserad av för att höra lite mer om sporten. Kanske kan man få åka med någon annan förare ett par gånger, eller till och med provköra en bil för att se hur det känns?

Rätt bil för rätt förare

Alla bilförare är olika. Vissa trivs med små och snabba bilar, andra vill ha en helt annan modell. När det gäller motorsport gäller det att man verkligen trivs i den bilen man ska köra. Om man inte gör det är det lätt hänt att man blir osäker och då kan man inte framföra bilen på ett säkert och vinnande sätt. Det kan löna sig att prova flera olika bilar för att finna den som verkligen känns rätt.

Vad kostar bilarna?

Att köpa en tävlingsbil som kan hävda sig i de högre klasserna är inget som är billigt. En bil kan ligga på flera hundra tusen kronor och då kan man trots allt behöva göra en del arbete på den själv. Man kan ofta läsa i tidningar som Aftonbladet att större racingstjärnor har ett flertal sponsorer och det krävs ofta för att man ska ha råd att hålla på med sporten. Inom vissa sporter får bilarna dock inte kosta allt för mycket pengar. Folkrace är ett exempel på en sådan sport.

Divi