PRESSRELEASE

PRESSMEDDELANDE den 6 augusti 2018: 

Enduro EM 2018 i Skövde

Förare från 13 nationer har antagit utmaningen av att köra en bana om ca 7 mil och längs banan genomföra tre olika specialprov för att påvisa sina färdigheter och uthållighet.

Den tredje deltävlingen i Enduro European Championship 2018 hålls i Skövde den 10-12 augusti. Arrangören FMCK Skövde har tillsammans med Skövde Kommun, Next Skövde och SVEMO, sett till att själva tävlingscentrum ligger nästan mitt i centrala Skövde, precis utanför Arena Skövde och tituleras som EM-byn.

EM-byn öppnar redan på onsdagen den 8 augusti och det kommer att bjudas på uppvisning av MiniMoto, Quad-race uppvisning och elever från FMCK Skövdes egna Enduroskola kommer att genomföra en uppvisning.

På fredagen den 10/8 kommer de tävlande att genomföra en prolog som kommer att äga rum i EM-byn.

“EM på hemmaplan i Skövde och det gick inte att stå emot”, skrev den sjufaldiga VM-guldmedaljören i Enduro, Anders Eriksson, i Sociala Medier. Anders kommer att ställa upp i veteranklassen.

Förarna kommer att köra banan tre varv, samt genomföra tre specialprov längs banan. Det första specialprovet är ett crossprov i slalombacken uppför berget Billingen. En kuperad bana som är tekniskt krävande, snabbåkt med många skråsvängar.

Det andra specialprovet är ett enduroprov; klassisk svenskenduro på leder inne i skogen i kombination med snabba gräsgärden och tekniska partier på skogsängar. Provet har en åktid på ca 10 minuter.

Det tredje specialprovet är ett enduroprov på kuperade ängar med inslag av en färd genom skogspartier. Provet är tekniskt krävande och har en åktid på ca 7 minuter.

”Jag tycker det skall bli riktigt kul. Det är alltid speciellt att tävla på hemmaplan och i sina hemtrakter”, sa Albin Elowson i en intervju med SLA.

###

För mer information besök:

www.enduroemskovde.se

 

Kontaktpersoner:

Robert Svensson
Tävlingsansvarig, SVEMO
Kontakt: robert.svensson@svemo.se, 0708 – 12 74 14

Peter Tapper
Kårchef, FMCK Skövde
Kontakt: ordforande@skovde.fmck.se, 0706 – 93 37 93

Andreas Bodin
Pressansvarig, FMCK Skövde
Kontakt: andreas.bodin@skovde.fmck.se, 0731 – 80 13 43